23/9/2022

Biljettsläpp "Content"

I slutet av september släpps biljetterna till "Content" av David Wiberg och Oskar Thunberg! 

Läs mer här
29/8/2022

Biljettsläpp "Blue air"

Nu släpps biljetterna till "Blue air" som spelas på Orionteatern 19 - 26 november 2022.

Biljettbokning
5/7/2022

Lumor presenterar hösten 2022

Lumor jobbar på för fullt inför hösten 2022, som vi nu med stolthet kan presentera i all korthet:

En nyskriven pjäs av David Wiberg och Oskar Thunberg kommer till Teater Tribunalen i november. ”Content” är en mörk och poetisk framtidssaga som gör upp med vår tids fixering vid tydliga säljbara berättelser. Ett samarbete med Folkteatern i Göteborg, som står som värd för en spelperiod i januari nästa år.

Dessutom får Paula Stenström Öhmans ”Blue Air”, som gjorde stor succé vid urpremiären i Örebro, efterlängtad Stockholmspremiär. Uppsättningen beskrevs som “teater när den är som bäst” och är en djupdykning i den svenska psyksjukvården och den växande psykiska ohälsan. Regi: Oskar Thunberg. Spelas på Orionteatern i november, i samarbete med Örebro Teater.

Lumorhösten avslutas i december när Tove Olssons hyllade ”Tusen bitar – en cold-case tragedi” åter åker ut och gästspelar, den här gången på Folkteatern i Göteborg.

Mer info kommer i augisti.

5/7/2022

Lumor post-pandemi, post-biennal

Det är med stor tacksamhet Lumor summerar våren, den första riktiga teatersäsongen på två år.

I december regidebuterade Eva Rexed för Lumor med ”Mördaren du söker” som rosades av både kritiker och publik. I januari mottog Lumor och Dramaten beskedet att ”Ambulans” blivit utvald av Scenkonstbiennalens jury 2022. Tove Olsson och Oskar Thunbergs ”Tusen bitar – en cold-case-tragedi” är efter nästan tio år lika efterfrågad. Under våren gästade den Tempo Dokumentärfestival på Kulturhuset Stadsteatern och Malmö Dockteater, där extraföreställningar fick sättas in på grund av publiktrycket. Våren avslutades med Scenkonstbiennalen i Västerås där ”Ambulans” spelade för fulla hus och fick ett överväldigande mottagande. VLT menade att ”Ambulans” var veckans höjdpunkt, och efter sista föreställningen hade Lumor den stora äran att motta Teaterkritikernas förenings teaterpris för 2021.

Så TACK alla på, bakom och framför scen, i korridorer, sammanträdesrum och sommarstugor, vi jobbar på med tillförsikt och ser fram emot hösten.

Till dess önskar vi er en alldeles underbar sommar!

16/5/2022

"Ambulans" till Scenkonstbiennalen 2022

Det är med stolthet vi kan meddela att Lumors och Dramatens prisade föreställning "Ambulans" har blivit uttagen till Scenkonstbiennalen 2022. "Ambulans" hade urpremiär på Dramaten hösten 2021, en period som delvis präglades av publikrestriktioner. Vi är väldigt glada att fler nu får möjlighet att se den.

Biennalenjuryns motivering:

"När Paula Stenström Öhman förlägger Dantes underjordiska Inferno till sjukhusets kulvertar balanserar hon med säker hand mellan tyngsta allvar och den mest skruvade komik. En fyrhövdad ensemble växlar lika blixtsnabbt som briljant mellan olika karaktärer i ett socialrealistiskt drömspel som genomlyser kvinnomisshandel och dess fruktansvärda följder med humorn som befriande krockkudde".

Årets biennal går av stapeln i Västerås 7 - 12 juni.

Boka ditt festivalpass här!
Fler nyheter i våra andra kanaler

Nyhetsbrev/ Facebook/ Instagram/ Twitter