18/11/2022

Ångestpodden gästar "Blue air"

Tisdagen den 22 november välkomnar vi till ett samtal med Ångestpodden och Blue airs regissör Oskar Thunberg, modererat av Orionteaterns konstnärliga ledare Linda Zachrison. Samtalet börjar 18:00. Föreställning kl 19:00. Mer info och föranmälan

3/10/2022

Biljettsläpp "Content"

Nu släpps biljetterna till "Content" av David Wiberg och Oskar Thunberg.

Till biljettbokning
29/8/2022

Biljettsläpp "Blue air"

Nu släpps biljetterna till "Blue air" som spelas på Orionteatern 19 - 26 november 2022.

Biljettbokning
5/7/2022

Lumor presenterar hösten 2022

Lumor jobbar på för fullt inför hösten 2022, som vi nu med stolthet kan presentera i all korthet:

En nyskriven pjäs av David Wiberg och Oskar Thunberg kommer till Teater Tribunalen i november. ”Content” är en mörk och poetisk framtidssaga som gör upp med vår tids fixering vid tydliga säljbara berättelser. Ett samarbete med Folkteatern i Göteborg, som står som värd för en spelperiod i januari nästa år.

Dessutom får Paula Stenström Öhmans ”Blue Air”, som gjorde stor succé vid urpremiären i Örebro, efterlängtad Stockholmspremiär. Uppsättningen beskrevs som “teater när den är som bäst” och är en djupdykning i den svenska psyksjukvården och den växande psykiska ohälsan. Regi: Oskar Thunberg. Spelas på Orionteatern i november, i samarbete med Örebro Teater.

Lumorhösten avslutas i december när Tove Olssons hyllade ”Tusen bitar – en cold-case tragedi” åter åker ut och gästspelar, den här gången på Folkteatern i Göteborg.

Mer info kommer i augisti.

5/7/2022

Lumor post-pandemi, post-biennal

Det är med stor tacksamhet Lumor summerar våren, den första riktiga teatersäsongen på två år.

I december regidebuterade Eva Rexed för Lumor med ”Mördaren du söker” som rosades av både kritiker och publik. I januari mottog Lumor och Dramaten beskedet att ”Ambulans” blivit utvald av Scenkonstbiennalens jury 2022. Tove Olsson och Oskar Thunbergs ”Tusen bitar – en cold-case-tragedi” är efter nästan tio år lika efterfrågad. Under våren gästade den Tempo Dokumentärfestival på Kulturhuset Stadsteatern och Malmö Dockteater, där extraföreställningar fick sättas in på grund av publiktrycket. Våren avslutades med Scenkonstbiennalen i Västerås där ”Ambulans” spelade för fulla hus och fick ett överväldigande mottagande. VLT menade att ”Ambulans” var veckans höjdpunkt, och efter sista föreställningen hade Lumor den stora äran att motta Teaterkritikernas förenings teaterpris för 2021.

Så TACK alla på, bakom och framför scen, i korridorer, sammanträdesrum och sommarstugor, vi jobbar på med tillförsikt och ser fram emot hösten.

Till dess önskar vi er en alldeles underbar sommar!

Fler nyheter i våra andra kanaler

Nyhetsbrev/ Facebook/ Instagram/ Twitter