28/10/2021

Dramatenpodden om "Ambulans"

En social thriller. Ett Drömspel. En poetisk samhällelig satir. Dramatikern och regissören Paula Stenström Öhman och skådespelaren Eva Rexed talar om arbetet med Ambulans. Det handlar om metoder, om pjäsens svåra frågor, men också om humor och absolut gehör – i både text och spel.

Dramatenpodden
28/10/2021

Ett samtal om mannen, på Dramaten 6 oktober

I anslutning till Ambulans bjuder Dramaten in till ett samtal om mannen, onsdagen 6 oktober kl 19.00.

Möt journalisten Kicki Sehlstedt, föreläsaren Peter Rung och psykoterapeuten Anneli Svensson i ett samtal om maskuliniteter och manlighet, hur samhället bemöter offer och förövare samt vilka normer som behöver förändras. Samtalet knyter an till tematiken i pjäsen Ambulans som ges på Dramaten under hösten.

Kicki Sehlstedt är kriminolog, journalist, författare och aktuell med SVT:s dokumentärserie "Metoo – hösten som förändrade Sverige". Hon har länge intresserat sig för frågor kring brott och kvinnor, både som offer, anhöriga och gärningsmän.

Peter Rung är föreläsare och utbildare inom våldsprevention och en av initiativtagarna till Huskurage.

Anneli Svensson är socionom och legitimerad psykoterapeut som arbetar med och har lång erfarenhet av bemötande, stöd och behandling av både offer och förövare. Hon är drivande i utvecklingen av psykologisk behandling för personer utsatta för hatbrottsrelaterade trauman och våld i nära relation. Annelie har varit referensperson till arbetet med Ambulans.

Deltagare: Anneli Svensson, Kicki Sehlstedt och Peter Rung
Samtalsledare: Anna Kölén, dramaturg på Dramaten

Biljetter
28/10/2021

Biljettsläpp "Det gulliga pojkslemmot"

Nu släpps biljetterna till "Det gulliga pojkslemmot" på Inkonst i Malmö i december.

Biljettbokning
28/10/2021

Biljettsläpp "Mördaren du söker"

Nu släpps biljetterna till "Mördaren du söker". Urpremiär på Fri Scen Kulturhuset Stadsteatern 10 december 2021.

Mördaren du söker
28/10/2021

Välkommen Peter Järn

Pandemin och uppskjutningar innebär vissa förändringar. Vi har den stora glädjen att välkomna skådespelaren Peter Järn som ersätter Danilo Bejarano i "Ambulans". Peter har lång erfarenhet från film och teater och är välkänd från bland annat moment:teater och för Lumors publik från "Mellanhavandet" där han gjorde djupt intryck i rollen som Micke. I mitten på augusti startar repetitionerna på Dramaten, urpremiär 17e september. Glöm inte att boka din biljett! Glad sommar önskar vi på Lumor.

Ambulans
Fler nyheter i våra andra kanaler

Nyhetsbrev/ Facebook/ Instagram/ Twitter