24/6/2021

Välkommen Peter Järn!

Pandemin och uppskjutningar innebär vissa förändringar. Vi har den stora glädjen att välkomna skådespelaren Peter Järn som ersätter Danilo Bejarano i "Ambulans". Peter har lång erfarenhet från film och teater och är välkänd från bland annat moment:teater och för Lumors publik från "Mellanhavandet" där han gjorde djupt intryck i rollen som Micke. I mitten på augusti startar repetitionerna på Dramaten, urpremiär 17e september. Glöm inte att boka din biljett! Glad sommar önskar vi på Lumor.

Ambulans
17/6/2021

Biljettsläpp Ambulans

Nu släpps biljetterna till Ambulans. Urpremiär 17 september 2021.

Ambulans
12/5/2021

Lumor hösten 2021

Äntligen kan Lumor glänta på ridån inför hösten. Paula Stenström Öhmans Ambulans slår på sirenerna på Dramaten, David Wibergs gulliga pojkslemmo gräver åter kulturmannens grav (nu i Malmö!) och Eva Rexed regisserar en paranoid och klibbig Oidipus.

Ambulans
8/6/2021

"Ambulans" på Dramaten

"Ambulans" skildrar en misshandelsrelation som spårat ur, ett ämne som är lika smärtsamt aktuellt nu som förra hösten när pjäsen skulle ha gått upp. Mitt under vår kollektiva kris kom denna pjäs om trauma och läkande till, inspirerad av bl.a. Dantes Inferno och TS Eliots The Wasteland. Manuset har redan utmärkts med Dramatens och Daniel Sachs dramatikerpris för ”en dramatik som balanserar mellan realism och absurdism”. Den 17 september får "Ambulans" sin efterlängtade premiär på Dramaten – biljettsläpp den 8 juni!

Ambulans
12/5/2021

"Pojkslemmot" till Malmö

David Wibergs bejublade "Det gulliga pojkslemmot" har tidigare gjort succé på Teater Brunnsgatan Fyra, Unga Dramaten och i en filmad version sommaren 2020. I december går den upp på Inkonst i Malmö, rollfigurerna Manne och Linneas hemstad.

- Den enda bra teaterföreställningen jag sett i mitt liv, säger Mats Jonson, Galago, om föreställningen.

Det gulliga pojkslemmot
Fler nyheter i våra andra kanaler

Nyhetsbrev/ Facebook/ Instagram/ Twitter